Welkom bij Greenheart Hotel

Paramaribo

Paramaribo

Paramaribo is de koloniale toegangspoort tot de ongerepte jungle van Suriname.
Maar het is zoveel meer dan dat. Het is zeker de moeite waard hier een paar dagen te spenderen.

Greenheart hotel is met zijn locatie midden in het centrum en op loopafstand van alle bezienswaardigheden de perfecte uitvalsbasis voor nadere verkenning van deze bijzondere stad.

Doe als de locals en loop in de ochtend over de centrale markt voor heerlijke groenten en fruit. Bezoek Fort Zeelandia met zijn rijke geschiedenis, nu een museum met kunst en archeologische vondsten.

Lunchen doe je bij ‘De Gadri’ achter het fort waar je typisch Creools kunt eten of een van de tentjes aan de Waterkant.

 

Het centrum heeft nog een aantal prachtige gebouwen waaronder de Sint Petrus & Pauluskathedraal, de grootste houten kerk van Zuid Amerika. Ook een bezoekje aan het Koto museum is zeker de moeite waard, een schattig klein museum waar de eigenaresse je met enthousiasme uit legt hoe de dames vroeger via hun hoofddoeken met elkaar (en de heren) communiceerden.

Drink een ijskoude Parbo bij Riverside en kijk hoe de zon in de zee zakt. Lekker lokaal eten doe je bij Blauwgrond, een Javaanse wijk met allerlei warungs waar je de lekkerste nasi of saoto kunt eten.

Op zondag is Paramaribo extra leuk. Ben je een vroege vogel? Ga dan vooral even kijken bij de, uiterst serieus genomen, zangvogel wedstrijd waarna het een klein stukje lopen is naar de Chinese markt waar het juist vroeg in de ochtend een drukte van jewelste is.

Sluit aan bij de gratis rondleiding in Fort Zeelandia en kom meer te weten over de rol van het fort in de geschiedenis. Sluit af met de levendige Javaanse markt voor een lunch onder het genot van een live bandje.

Paramaribo is heel goed te fiets te doen en fietsen kunnen op loopafstand van het hotel gehuurd worden. Als je toch een fiets hebt gehuurd, sla dan zeker de plantages niet over die heel goed te fiets te bezichtigen zijn vanuit Paramaribo. Met fiets en al stap je op het bootje naar Commewijne, aan de overzijde van de rivier, alwaar je via heerlijk rustige wegen naar de diverse plantages kunt fietsen.